cover image.jpg
 
 

Trekvlietzone Kavel 1C

Binckhorst, The Hague, NL

 

The Anthony is an elaborately worked out concept of the task which the city of The Hague has set for itself: Densifying, Increasing sustainability and Greening. With The Anthony, the extraordinary and sturdy living and working area of the Binckhorst area will have an architecturally just as special, powerful and iconic building.

 
Axo site gray.jpg
The location offers the best of both worlds, the bustle of the metropolis and the tranquility of the waterfront
 

Numerous proven, innovative elements have been applied that answer questions related to themes such as urban identity, liveliness, mixed program, energy, waste, water, ecology, climate adaptation and mobility. These elements have been made visible as far as possible and put on display.

 
Ground Floor Axo gray.jpg
The plinth with a strong public and collective character acts as a connecting part with the neighborhood and is the home base for the two upper buildings
OlafGipserArchitects - Trekvliet 1C - Pristine - CopyrightPlompmozes.jpg
 
Section Program.jpg
190606 Sustainability Diagram-01.jpg
190606 elevation_west-01.jpg
 
OlafGipserArchitects - Trekvliet 1C - Shuttle - Abstract - CopyrightPlompmozes.jpg
OlafGipserArchitects - Trekvliet 1C - Babylon - CopyrightPlompmozes.jpg
 

We are adding two strong living environments to the Trekvliet zone of the Binckhorst: a fairly compact and highly urban block below and a more open, nature-inclusive tower above. Both with their own subtle industrial character.

 
website_placeholder.png
OlafGipserArchitects - Trekvliet 1C - Penthouse - CopyrightPlompmozes.jpg
 

Location: Binckhorst, Den Haag, NL
Year: 2018
Gross Floor Area: 10.500 m2
Program: Residential, Offices, Commercial
Client: Bemog project ontwikkeling
Associates: Olaf Gipser Architects
Collaborators
Sustainability & Installations: DWA
Construction: Pieters Bouwtechniek
Landscape & Ecology: Smartland
Urbanism: Starling Structures
Mobility: Advier
Renderings: Plompmozes